Sta naast Israël!

Over ons

Nati Rom

Pionier. Vader. Rabbi. Advocaat. Spreker

Pionier

Nati Rom is een geboren Israëliër die al vroeg in zijn leven een diepe roeping voelde om het hart van Israël te verdedigen en te verlossen. Na het beëindigen van zijn actieve dienst in het IDF staken Nati en een paar vrienden een paal in de grond op een prachtige Samariaanse heuveltop in de buurt van Shilo, waar ze de eerste van vele heuveldorpen begonnen. Vanaf dat moment heeft Nati nooit meer achterom gekeken; als een moderne Maccabee worstelt hij zich door talloze obstakels heen bij zijn werk om Joodse pioniers te verdedigen die oude profetieën vervullen in hun door God gegeven land.

Advocaat

Als advocaat heeft Nati honderden pioniers verdedigd die gearresteerd zijn omdat ze hun rechten uitoefenden op de Tempelberg en in Judea en Samaria. Hij vertegenwoordigt ook mensen die negatieve gevolgen ondervinden van de Boycot, Desinvestering, Sancties (BDS) beweging en andere antisemitische inspanningen. Hij streeft op vele fronten naar gerechtigheid en gaat juridische gevechten niet uit de weg, hoe moeilijk en ontmoedigend deze ook lijken.

Spreker

Van Kenia tot de V.S. en van Nederland tot Noorwegen en vele punten daar tussenin, spreekt Nati elk jaar met duizenden mensen over het leven in Judea en Samaria om banden te smeden en te versterken tussen pioniers en hun internationale supporters. Met behulp van video’s, foto’s en levendige verhalen onderwijst hij iedereen die wil luisteren over: voortdurende mensenrechtenschendingen en terrorisme, verklaringen in de Torah over het Land, actief zionisme en basisbewegingen die het onrecht bestrijden.
Het publiek laat voortdurend weten verbaasd te zijn over de valse aard van de verhalen die ze uit verschillende mediabronnen hebben gehoord. Naast groepspresentaties ontmoet Nati regelmatig individuele leiders uit alle lagen van de bevolking – joods, niet-joods, religieus en niet-religieus – om de waarheden van het leven in Judea en Samaria over te brengen.

Vader

Yonat Rom was op het punt om van haar eerste kind te bevallen toen haar man, Ami Meshulami, werd gedood tijdens een militaire actie in Libanon. Ami kreeg een eremedaille voor zijn moedige daden op de dag dat hij stierf en Yonat werd de jongste IDF-weduwe. Ami, één van 17 kinderen, en zijn familie hadden gezien hoe hun huis werd vernietigd toen ze uit Gush Katif werden verdreven, een jaar voordat hij werd gedood. Anderhalf jaar nadat Yonat was bevallen van haar dochter, trouwden Nati en Yonat.
Nati, Yonat en hun zes kinderen wonen in Esh Kodesh in de buurt van Shilo, de eerste hoofdstad van het oude Israël. Ze zijn diep vereerd en dankbaar aan Hashem voor hun familie en de speciale missie die Hij hen heeft gegeven terwijl ze getuige zijn van de vervulling van de profetie.

Lev Haolam

In 2012 richtten Nati en Yonat Lev Haolam op. Nati is sinds 2020 niet meer betrokken bij Lev Haolom.