Sta naast Israël!

Rabbi: God was daar op 7 oktober

1 mei 2024 | Nieuws

“Je kunt niet vragen waar God was als de tragedie toeslaat, maar negeer Zijn aanwezigheid in positieve situaties.”

Waar was God op 7 oktober 2023, toen de vijanden van Israël de zuidelijke grenzen overstroomden om naar believen te martelen, verkrachten en moorden? Dat is een vraag die de laatste tijd veel wordt gesteld, net als in de nasleep van de Nazi-Holocaust. Maar rabbijn Igal Cohen , een prominente Israëlische geestelijk leider, vindt dit enigszins hypocriet, aangezien zo weinigen bereid zijn Gods aanwezigheid of rol in positieve gebeurtenissen in overweging te nemen, zoals het wonderbaarlijke herstel van Israël als natiestaat in 1948.

“Vragen: ‘Waar was God?’ is een goede vraag”, vertelde rabbijn Cohen aan Channel 14 News . “Waar was God toen de staat Israël herboren werd? We kunnen niet tegen God zeggen: ‘Waar was U?’ als er iets ergs gebeurt, maar als er iets goeds gebeurt, maakt het ons niet uit waar Hij was.”

Degenen die de schijnbare afwezigheid van God op die Zwarte Sjabbat in twijfel willen trekken, vervolgde de rabbijn, moeten bedenken hoe Hij aanwezig was toen Israël in 1948 uit de as herrees, of toen de legers van Israël in 1967 superieure vijandelijke troepen op de vlucht joegen.

“Ik kan niet voor Gods agenda spreken”, benadrukte rabbijn Cohen. ‘Ik weet dat Hij er altijd is. Soms zijn de dingen goed, soms slecht. Zelfs de slechte kunnen dienen om eenheid te brengen en ons te scherpen. Maar ik denk niet dat iemand met een vinger kan wijzen en kan oordelen en zeggen: ‘Dit is daarom gebeurd.’”

Kortom: “God is al meer dan 3000 jaar bij ons. Hij heeft ons opgewekt, Hij heeft ons de overwinning gebracht. Als je dit begrijpt en in de Schepper gelooft, weet je dat je in goede handen bent.”

Bron: Israeltoday.com

Nieuwsbrief