Sta naast Israël!

Herder Binyamin Achimeir (14 jaar) vermoord

17 apr 2024 | Nieuws

Achimeir werd vermoord in een terreuraanval, zeggen de IDF en het veiligheidsagentschap Shin Bet. Volgens de IDF en de politie vertrok Achimeir vrijdag in de vroege ochtenduren van een boerderij in de buurt van de buitenpost Malachei Shalom om schapen te gaan hoeden. Uren later keerden de schapen zonder hem terug naar “Gal Farm”. Malachei Shalom ligt in de buurt van de Westelijke Jordaanoever stad al-Mughayyir, ten noordoosten van Ramallah.

Premier Benjamin Netanyahu zegt dat “de gruwelijke moord” op Achimeir een “ernstige misdaad” is. “Ik betuig mijn oprechte deelneming aan zijn familie,” zegt Netanyahu in een verklaring die door zijn kantoor is gepubliceerd. “IDF- en Shin Bet-troepen zijn bezig met een uitgebreide achtervolging van de verachtelijke moordenaars en iedereen die met hen heeft samengewerkt,” zegt hij. “We zullen de moordenaars en degenen die hen hielpen pakken, zoals we dat doen met iedereen die de burgers van de Staat Israël kwaad doet,” gaat de verklaring verder.

Netanyahu roept ook “alle burgers van Israël op om de veiligheidstroepen ongehinderd hun werk te laten doen.”

Het lichaam van Achimeir werd vandaag gevonden door een drone van de 636e Combat Intelligence Collection-eenheid van het Border Defense Corps, in de buurt van de boerderij waar hij aanvankelijk werd vermist. De moord werd vermoedelijk gepleegd door Palestijnse terroristen en vond plaats in de late ochtenduren of vroege namiddag, volgens een eerste onderzoek. Naast het lichaam vonden de troepen persoonlijke bezittingen die voor onderzoek werden overgedragen aan de politie.

Een voorlopig onderzoek geeft aan dat er een lange worsteling was tussen Achimeir en zijn moordenaars. Sommige kledingstukken van de tiener zouden verspreid zijn in de buurt van zijn lichaam.

Volgens gegevens die door Israëlische autoriteiten zijn verzameld, is de Arabische agressie en terreur tegen Joodse herders de afgelopen maanden toegenomen.

“Joodse boeren laten hun schapen grazen in open gebieden; Arabieren houden daar niet van, zelfs niet als dat gebeurt in Gebied C [van Judea en Samaria, waar Israëlische gemeenschappen liggen]. Ze proberen hen te stoppen door geweld te gebruiken,” vertelde een ambtenaar die verantwoordelijk is voor het documenteren van illegale Arabische activiteiten.

Alleen al tussen 7 oktober en 15 januari registreerde Hatzalah Judea en Samaria meer dan 2.600 terroristische aanvallen op Israëli’s in het gebied, waaronder 760 gevallen van gooien met stenen, 551 brandbomaanslagen, 12 pogingen tot of succesvolle steekpartijen en negen aanslagen met voertuigen.

Bronnen: timesofisrael.com | JNS.org

Nieuwsbrief