Sta naast Israël!

Een wonder!

15 apr 2024 | Nieuws

Volgens Israëlische schattingen vuurden Teheran en zijn terreur proxies ongeveer 170 drones, 30 kruisraketten en 120 ballistische raketten af op verschillende doelen in Israël. Israel Defense Forces Woordvoerder Rear Adm. Daniel Hagari zei op zondag dat Israël en zijn bondgenoten 99% van de dreigingen onderschepten, noemde het een “belangrijke strategische prestatie” en merkte op dat geen van de 170 drones die Iran lanceerde het Israëlische luchtruim binnendrong.

Amerikaanse strijdkrachten onderschepten meer dan 100 dreigingen vanuit de lucht, terwijl Amman (Jordanië!!!), een frequent en hardvochtig criticus van Israëls zes maanden durende oorlog in Gaza tegen Hamas, tientallen drones tegenhield die door zijn luchtruim ten oosten van Israël raasden.

Een officiële verklaring van Amman op zondagochtend bevestigde de onderscheppingen en voegde eraan toe dat enkele granaatscherven op verschillende plaatsen in het land waren gevallen, zonder gewonden of schade te veroorzaken.

Het Pentagon zei dat het “tientallen raketten” en drones onderschept had die gelanceerd waren vanuit Iran, Irak, Syrië en Jemen. De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin vertelde zijn Israëlische collega Yoav Gallant tijdens een telefoongesprek vroeg op zondag dat “Israël kan rekenen op de volledige steun van de VS om Israël te verdedigen tegen eventuele toekomstige aanvallen van Iran en zijn regionale proxies.”

-Jachtvliegtuigen en bijtankvliegtuigen van de Britse Royal Air Force hielpen ook mee aan de verdedigingsoperatie en stegen op van bases in Cyprus.
-Frankrijk nam ook deel aan de Israëlische luchtverdediging, bevestigde Hagari op zondagochtend. “Frankrijk heeft zeer goede technologie, straaljagers, radar – en ik weet dat ze bijdroegen aan het patrouilleren van het luchtruim,” zei hij.

Wat is dan het wonder? Normaal gesproken houden luchtverdedigingssystemen zo’n 90% uit de lucht, een zeer goede prestatie zou 95% zijn. Maar bij deze zeer grote aanval, inclusief ballistische raketten, was het onderscheppingspercentage maar liefst 99% en er was geen schade. Het is als in de dagen van weleer, waarin Gideon met een minderheid overwon, waarin David een reus versloeg en waarin de farao werd verslagen. God houdt Zijn beloften voor Israël.

De God van Israël is groot! Zijn Naam is geprezen!

Nieuwsbrief