Sta naast Israël!

Antisemitisme in Nederland

10 apr 2024 | Nieuws

Een stukje uit het leven van een Israël Hartland liefhebster: net als, de meesten, van jullie houd ik zoveel van Israël en haar hartland dat het soms in datzelfde hart pijn doet. En niet van vreugde maar door alles wat er nu en tot nu toe steeds weer gebeurt, wat neerkomt op het demoniseren en zoveel mogelijk kapot maken wat Israël is, zodat er weinig overblijft voor Degene van Wie Israël is… Constant is het aanwezig, soms op de achtergrond, meestal op de voorgrond: Israël. Dat zal je niet onbekend voorkomen.

‘Gelukkig’ is er veel wat je kunt doen om Israël tot steun te zijn: bidden, het proclameren van teksten, Vader herinneren aan Zijn beloften voor Israël en het volk van Israël. Geld doneren, tijd geven en alles wat je daarnaast zelf wellicht ook al doet.

Soms vergeet ik bijna dat hier ook Israëliërs en joden wonen. Wat gebeurt daar in de afgelopen weken veel mee, meer dan gewoonlijk. En niet per se in positieve zin. Vanmorgen zag ik zelfs een bericht dat pro Palestijnen een huis van joden in de fik hadden gestoken, in Londen…dat wel, maar toch. Wat gaat er in onze woonplaatsen met de joden gebeuren? Wonen er überhaupt nog wel joden in onze/jouw plaats? In Gouda, waar ik woon, weet ik dat er nog joodse mensen wonen. Wie heeft er eigenlijk oog voor hen? Vanuit de gemeente, vanuit de kerken, vanuit onszelf?

Op Instagram zag ik een account van Gouda4Palestina. Er blijken heel veel van dat soort accounts te bestaan, allerlei steden hebben zo’n account…werd er zo boos en verontwaardigd door dat ik dacht: ik open een nieuw Instagram: Gouda4Israël Dit als tegengeluid. We willen in onze stad geen joden haat, antisemitisme of wat dan ook voor ongein. Weg ermee!

Wellicht voor u/jou ook een idee: open een account met je woonplaats/stad 4Israël en laat zien wat er in Israël voor moois/lelijks of wat dan ook gebeurt, in combinatie met wat er in, joods, Nederland of jouw woonomgeving gebeurt.

Nieuwsbrief