Sta naast Israël!

Halve waarheden en hele leugens (deel 1)

29 mrt 2024 | Achtergrond

De afgelopen jaren merkten we dat de nationale media, met NOS als boegbeeld, een bijzondere kijk op Israël hebben. Verslagen die iets anders vertelden dan onze vrienden in Israël ons vertelde. Artikelen die een repeterende inhoud hebben op het conflict in het Midden-Oosten en reportages die minstens grenzen aan antisemitisme.

Wat is er aan de hand dachten wij. Zijn wij veranderd? Hebben wij een pro-Israël bril op waardoor we bepaalde dingen niet zien? Komt het doordat wij geloven in de God van Israël en Zijn woord als waar beschouwen? In eerste instantie dachten wij dat inderdaad, want wij zijn Christen-Zionisten en dan bekijk je dingen anders toch? En daarmee was de kous af en dronken wij onze koffie met een koekje, kijkend naar het NOS journaal van 20:00 uur.

Wij kijken niet meer naar het NOS journaal

7 oktober bracht hier een ommekeer in. Kijkend naar de reportages ontdekten wij halve waarheden en hele leugens en verslikten wij ons zowat in onze koffie. Met als gevolg dat we niet meer kijken naar het NOS journaal. Laten we eens even terug kijken naar die zwarte dag in de geschiedenis van Israël.

Halve waarheden

Vanaf de vroege ochtend van 7 oktober 2023 werd er gemoord, verkracht, gemarteld, geroofd, ontvoerd en vernederd. NOS houdt vanaf 07:00 uur een live-blog bij. NOS (Altijd & overal….) plaatste het eerste schokkende bericht op X om 12:30 uur. Dit bericht had de kop “Abbas: Palestijnen hebben het recht zichzelf te verdedigen” Te bizar voor woorden! Het grootste pogrom in Israël sinds haar bestaan en dan is dit wat de NOS te vertellen heeft via X.

Hamas, geen terroristische organisatie?

De ware aard van de NOS komt die dag helemaal boven als een ander artikel kopt: Hamas deelt Israël klap uit op historisch moment Hierin wordt Hamas beschreven als een “Palestijnse Hamasbeweging”, dus niet als terroristische organisatie! In dit stuk krijgt Hamas een soort van heldenstatus en Israël wordt afgeschilderd als arrogant, zwak en in paniek.

De gebruikte bronnen en deskundigen van de NOS verklaren hoe het komt tot deze bizarre kop:

 • Brigitte Herremans is onderzoekster mensenrechten aan de Universiteit Gent. Ze werkt en werkte bij Broederlijk Delen, Pax Christi Vlaanderen & Human Rights Centre. Allen linkse tot zeer linkse organisaties! We hebben te maken met een Midden Oosten expert die NIET neutraal is, maar zeer links!
 • Bart Wallet, sinds 2021 hoogleraar Joodse studies. De heer Wallet is een Nederlandse wetenschapper en docent. Of hij Midden-Oosten deskundige is, is niet goed te bepalen.
 • Peter Malcontent. De heer Malcontent wordt om de haverklap opgevoerd door de NPO maar is nog nooit in Israël geweest, laat staan in in de Palestijnse gebieden en dan vanzelfsprekend al helemaal niet in Gaza. Hij spreekt geen Hebreeuws en spreekt geen Arabisch. Hij is een zelfverklaarde expert en vind de leus “From the river to the sea” is niet per se antisemitisch. Een expert die helemaal geen expert is en bovendien niet neutraal! Sterker nog, de heer Malcontent is verbonden aan het Nederlandse Palestina Comité!
 • David Horovitz (krant “Times of Israel”) is de enige Israëliet in dit rijtje. Hij is niet geïnterviewd,  zijn artikel uit de Times of Israël wordt geciteerd door NOS. De heer Horovitz is centrum links georiënteerd.

Het is mij een raadsel hoe je een stuk kunt schrijven met zo een titel aan de hand van deze “deskundigen” zonder ook maar één Israëliet te spreken.

De NOS brengt hele leugens!

Dat werd 17 oktober zeer duidelijk. Deze dag vond er een explosie plaats op het parkeerterrein van het Baptist ziekenhuis in Gaza. Er komen daarbij helaas 100 tot 300 mensen om. Maar niet volgens de NOS! NOS bericht dat er zeker 500 doden zijn gevallen door een luchtaanval uitgevoerd door Israël. Vanaf het eerste ogenblik zegt Israël dat het niet betrokken is bij de explosie, en ook diverse berichten op Twitter en andere media berichten dat het niet gaat om een aanval.

NOS lapt niet te missen berichten aan de laars

NOS lapt deze berichten aan de laars, want volgens hun bronnen is Israël de schuldige. Laten we weer even onderzoeken wat de bronnen zijn van de NOS en wat ze zeggen:

 • Premier Netanyahu: “barbaarse terroristen in Gaza” zijn verantwoordelijk voor het bloedbad in het Baptist Hospital.
 • Palestijnse gezondheidsautoriteiten: (dat is een andere naam voor Hamas, want Hamas bestuurt alles in de Gaza strook): minstens 500 doden door luchtaanval Israël.
 • Palestijnse autoriteiten: dat is een andere naam voor Hamas, want Hamas bestuurt alles in de Gaza strook: minstens 500 doden door luchtaanval Israël.
 • Een woordvoerder van het Israëlische leger: mislukte raketlancering van Islamitische Jihad.
 • Een woordvoerder Islamitische Jihad: minstens 500 doden door luchtaanval Israël.
 • Al Jazeera: (De zender wordt gefinancierd door de emir van Qatar.) Hoewel Al Jazeera-managers hebben verklaard dat ze redactioneel onafhankelijk zijn van Qatar wordt deze stelling betwist. Volgens een intern bericht van het United States Department of State, in het kader van Cablegate gelekt door WikiLeaks, zou de regering van Qatar de berichtgeving van Al Jazeera ten behoeve van haar politieke belangen manipuleren. Al Jazeera wordt door sommige critici gezien als een kanaal dat vóór soennisme is en tegen sjiisme, en islamisme en de Moslimbroederschap promoot. [bron: Wikipedia]: minstens 500 doden door luchtaanval Israël; genocide!
 • Wereldgezondheidsorganisatie WHO: minstens 500 doden door luchtaanval Israël.
 • De woordvoerder van de Palestijnse president Abbas: minstens 500 doden door luchtaanval Israël.
 • UNRWA: (Het is gebleken dat deze UN organisatie vele Hamas aanhangers telt en bewezen niet neutraal is): minstens 500 doden door luchtaanval Israël.

De kop van het artikel is “Veel doden bij aanval op ziekenhuis Gaza, Israël ontkent verantwoordelijkheid“.  De inhoud van het artikel is 7 keer, de schuld van Israël, alleen premier Netanyahu en de IDF zeggen iets anders. U begrijpt mijn betoog dat dit valse voorlichting is. En een leugen is geboren: Israël bombardeert een ziekenhuis, pleegt genocide. NOS neemt de negatieve berichtgeving over Israël klakkeloos over, zonder onderzoek!

Er is nooit een rectificatie gekomen, maar de waarheid was dat een raket van de Islamitische Jihad is neergekomen op het parkeerplaats van het Baptist ziekenhuis. 10 dagen na het bloedbad wordt er meer en meer gewezen naar Israël. Israël is fout vinden de media in Nederland en tot op de dag van vandaag wordt het woord genocide gebruikt. Dat terwijl deze oorlog nooit de wens was van Israël! Door de anti Israël verslaggeving en het overnemen van de leugens van de vijanden van Israël door de NOS en vele andere die deze berichten overnemen ontstaat er een serieuze anti Israël stemming in Nederland. Het gevolg hiervan is antisemitisme.

Opmerkelijk is dat de stemming in de Nederlandse berichtgeving zo snel omslaat. In Amerika is er nog wekenlang te zien wat Hamas gedaan heeft. In Nederland is hier niet veel over bericht, het was allemaal moeilijk te verifiëren en niet te controleren zo werd er geroepen door de NOS.

Ik roep u op om uw familie, uw vrienden, uw kennissen en uw geloofsgenoten te informeren over deze zaken. Het is belangrijk te strijden tegen antisemitisme en dat begint in uw eigen kring. Zwijg dus niet, om Sions wil! (lees Jesaja 62).

Shalom,
Arjen

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief