Sta naast Israël!

Israël keurt 3.500 nieuwe woningen goed in Judea

5 mrt 2024 | Nieuws

Yesha-hoofd Shlomo Ne’eman: Bouwen: “het meest passende Zionistische antwoord.”

De wijk Givat Tkuma bij de Israëlische gemeenschap Yitzhar in Israël heeft de bouw van 3.500 nieuwe woningen goedgekeurd in Ma’ale Adumim, Efrat en Kedar in Judea. De Hogere Planning Raad van het Burgerlijk Bestuur in Judea en Samaria kondigde de beslissing aan.

De beslissing komt precies een jaar nadat minister van Financiën Bezalel Smotrich bevoegdheid kreeg over civiele zaken in Judea en Samaria, merkte Israel Hayom op.

“We blijven bouwen in het land! 18.515 vergunningen dit jaar in Judea en Samaria. Samen met de bouwvergunningen investeren we enorm in de ontwikkeling van transportinfrastructuur, werkgelegenheid en levenskwaliteit,” tweette Smotrich. “De vijanden proberen ons pijn te doen en te verzwakken, maar we zullen blijven bouwen en groeien in dit land,” voegde hij eraan toe.

Shlomo Ne’eman, hoofd van de Yesha Raad en vertrekkend voorzitter van de regionale raad van Gush Etzion in Judea, zei in reactie op de beslissing dat “na vele maanden waarin de commissie niet bijeenkwam en vooral in deze moeilijke dagen, de voortzetting van de bouw in Judea en Samaria het meest passende Zionistische antwoord was.”

Hij bedankte premier Benjamin Netanyahu, Smotrich en anderen voor “het corrigeren van historische onrechtvaardigheden en het versterken van de soevereiniteit in de regio,” en riep op tot goedkeuring van extra woningen.

Burgemeester van Efrat, Oded Revivi, zei: “De goedkeuring van ongeveer 700 woningen in Efrat brengt ons dichter bij het realiseren van het doel om een stad te zijn. In het afgelopen decennium is de bevolking gegroeid met ongeveer 65% en aan het einde van het bouwproces zullen er ongeveer 20.000 inwoners zijn.”

De laatste keer dat de Hogere Planning Raad bijeenkwam was in juni 2023, toen ze 5.700 woningen in Judea en Samaria goedkeurde. De Verenigde Staten bekritiseerden de beslissing en noemden het een “belemmering voor een onderhandelde tweestatenoplossing.”

Bron: JNS.org

Nieuwsbrief