Sta naast Israël!

IDF-functionaris tegen wetgevers: er is geen sprake van geweld door pioniers!

29 feb 2024 | Nieuws

“Er is nationalistische criminaliteit, maar we hebben het over een paar incidenten,” zeiden hoge militaire functionarissen.
Vertegenwoordigers van de Israel Defense Forces vertelden leden van de Knesset Buitenlandse Zaken en Defensiecommissie op woensdag dat “er geen concept bestaat als geweld van “kolonisten”” in Judea en Samaria.

“Er is nationalistische criminaliteit, maar we hebben het over een paar incidenten. We hebben veel respect voor de inwoners van Judea en Samaria. Ze zijn onze broeders, en het is onze taak om hun veiligheid te waarborgen,” vertelden de hoge IDF-functionarissen aan wetgevers tijdens een besloten vergadering.

De functionaris benadrukte echter dat hoewel er slechts een handvol incidenten is geweest, deze aanvallen “door iedereen veroordeeld moeten worden, zodat een klein groepje niet een hele bevolking in een kwaad daglicht stelt,” volgens Arutz 7.

Volgens gegevens van de IDF en de Israëlische politie is het Joodse geweld tegen Palestijnen in Judea en Samaria zelfs gestaag afgenomen!!! Eerder dit jaar noemde de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Eli Cohen rapporten over groeiend “kolonisten geweld” een “bloedsprookje” en “een leugen losgekoppeld van de realiteit”.

Op 1 februari heeft de Amerikaanse president Joe Biden een presidentieel besluit uitgevaardigd gericht op “personen die de vrede, veiligheid en stabiliteit ondermijnen” in Judea en Samaria, waarbij “hoge niveaus van extremistisch kolonisten geweld, gedwongen verdrijving van mensen en dorpen en vernietiging van eigendommen” worden aangehaald.

Het Witte Huis heeft vier Israëlische Joden genoemd als doelwitten van sancties: Yinon Levi van Meitarim Farm; David Chai Chasdai van Givat Ronen; Einan Tanjil van Kiryat Ekron; en Shalom Zicherman van Mitzpe Yair. Van de vier heeft alleen Chasdai ooit problemen gehad met de Israëlische autoriteiten.

Voormalig Amerikaans ambassadeur in Israël David Friedman heeft de Judea-sancties van de Biden-regering veroordeeld als een “schande” die mogelijk van toepassing kan zijn op iedereen die zich verzet tegen de oprichting van een Palestijnse staat. “Dus iedereen die het State Department vijandig vindt tegen het creëren van een Palestijnse terreurstaat, kan op een ochtend wakker worden en ontdekken dat zijn fondsen bevroren zijn bij zijn lokale bank!” tweette Friedman op 13 februari. “Dit is niet alleen een onwettige inmenging in de interne politiek van een ander land (en een belangrijke bondgenoot bovendien!), maar het straft Israëli’s ook onwettig voor het uitoefenen van hun vrije meningsuiting,” merkte de ambassadeur op.

Tijdens de nationale Israëlmissie van de Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations op 18 februari zei de Amerikaanse ambassadeur in Israël Jack Lew dat het kwestie van de sancties “overdreven” was.
“Dit presidentiële besluit gaat niet over alle Israëli’s en zelfs niet over alle kolonisten – alleen die kleine minderheid die gewelddadig extremisme nastreeft, en we hebben consequent deze zorgen gedeeld, samen met de toezegging om te doen wat we kunnen om het te stoppen, evenals het aandringen bij de regering van Israël om effectieve maatregelen te nemen,” zei hij.

Bron: JNS.org

Nieuwsbrief