Sta naast Israël!

De huidige situatie in Israël

24 okt 2023 | Nieuws

Op dit moment lijkt de situatie rondom Gaza relatief kalm, maar schijn bedriegt. Raketten blijven nog steeds vanuit Gaza worden afgevuurd (al meer dan 5.000!), terwijl de Israëlische luchtmacht doorgaat met bombardementen in de Gazastrook. Het belangrijkste doel is het uitschakelen van de leiders van Hamas met precisieaanvallen. Bovendien blijft het onzeker wanneer het Israëlische leger (IDF) Gaza zal binnenvallen. Er zijn speculaties dat de Verenigde Staten om uitstel hebben gevraagd om meer tijd te hebben voor onderhandelingen en het vrijlaten van gijzelaars, maar er kunnen ook tactische redenen zijn voor dit verzoek. Gelukkig zijn er onlangs twee gijzelaars vrijgelaten, na eerdere berichten over gijzelingen van mensen met dubbele paspoorten.

In het noorden van Israël neemt de spanning toe. Er is dagelijkse beschieting vanuit Libanon, met radar-geleide antitankgranaten en pogingen om bewakingscamera’s en andere elektronische apparatuur langs de noordgrens te vernietigen door sluipschutters. Israël reageert op deze aanvallen door de eenheden die verantwoordelijk zijn voor deze aanvallen en andere installaties te bestoken. Het blijft een vraag wat Hezbollah zal ondernemen zodra de grondoorlog in Gaza begint.

De huidige oorlog wordt niet alleen op het slagveld uitgevochten, maar ook in de media en op straat in steden over de hele wereld. Na de eerste schok van de gebeurtenissen op 7 oktober zien we dat de media het oude narratief van “zielige Palestijnen” nieuw leven inblazen. Soms worden zelfs berichten van terroristische organisaties zoals Hamas klakkeloos overgenomen door de media. Overal ter wereld vinden er naast pro-Israëlische demonstraties ook pro-Palestijnse of eerlijker gezegd anti-Israëlische protesten plaats. Helaas gaan deze vaak gepaard met antisemitische uitingen. Op sociale media is dit patroon eveneens zichtbaar, met hashtags als “From the river to the sea…,” misleidende berichten en beelden uit de Syrische oorlog die worden gepresenteerd alsof ze uit Israël afkomstig zijn. Weinig wordt er gevraagd waarom er nooit vrede wordt geëist van Hamas en de Palestijnen.

In de onderstaande video van Nati wordt besproken wat u kan doen aan deze situatie.

DONEREN, Wordt Gideon held

Nieuwsbrief