Sta naast Israël!

Situatie in het Hartland

20 okt 2023 | Nieuws

In de bergen van Judea & Samaria is de situatie meer dan gespannen. Er gebeurd veel, maar we kunnen u in verband met de oorlog niet alles vertellen. Plaatsnamen, veel foto’s en maatregelen kunnen we uit tactische overwegingen niet delen, dat begrijpt u vast. Toch willen we u op de hoogte houden van wat er speelt:

Fortificaties en beveiliging

Veel mensen, ook de oudere kinderen zoals u kunt zien, zijn bezig met het aanleggen van fortificaties. Er wordt steeds meer geschoten en kogels reiken ver. Er is veel dreiging en agressie, iedere dag weer. Daarom worden diverse plekken beschermd of afgeschermd met zandzakken. Het is veel werk, maar zeer belangrijk en mede mogelijk gemaakt door uw donaties!

Daarnaast is er voor diverse dorpen apparatuur gekocht die bijdraagt aan de beveiliging van de dorpen. Wat, waar en hoe weten we zelf ook niet precies. Maar het is bevestigd dat er veel apparatuur is aangeschaft.

Namens Nati Rom en de bewoners van vele dorpen in het Hartland: bedankt!

Armoede

Nu was de situatie voor sommige gezinnen in het hartland al moeilijk, door de oorlog is het nog moeilijker geworden. Vele mannen en vrouwen zijn opgeroepen om te dienen in het leger. Hierdoor vallen inkomstenbronnen grotendeels weg. Dan hebben we het niet eens over de spanningen die gezinnen en juist kinderen in deze tijd hebben. De organisatie van Nati is deze gezinnen gaan ondersteunen met voedselkaarten. Deze week zijn er heel veel aangeschaft. Wij hoeven het u waarschijnlijk niet uit leggen, maar dit is geen éénmalig iets! Hier is uw hulp hard, heel hard nodig. Het komt er in deze tijd op aan om niet alleen maar achter Israël te staan, maar juist om NAAST Israël te staan! Help mee door maandelijks financieel te ondersteunen, wordt een Gideon held! En als u al een Gideon held bent, bedankt voor uw trouwe steun. Bijzonder dat u NAAST Israël staat!

Soldaten

Natuurlijk wordt er ook goed gezorgd voor de soldaten die worden gestationeerd in het Hartland! Er worden warme maaltijden, eten en drinken verzorgd, totdat de organisatie van het leger zover is dat het iedere soldaat kan bereiken.

Nieuwsbrief