Sta naast Israël!

De huidige situatie in Israël

19 okt 2023 | Nieuws

Terwijl er dagelijks tientallen tot honderden raketten uit Gaza komen, roert Hezbollah zicht in het noorden van Israël steeds meer. In het noorden zijn de eerste slachtoffers te betreuren. Meerdere IDF soldaten en 1 burgerslachtoffer zijn slachtoffer geworden van aanvallen. Er zijn ongeveer 500.000 Israëlieten op de vlucht uit de grensgebieden rondom Gaza en uit het noorden van Israël.

17 oktober was er vreselijk nieuws! Een ziekenhuis in Gaza  is geraakt. Zo langzaam de berichtgeving op 7 oktober op gang kwam (veel moest nog geverifieerd worden), zo snel waren de media er bij om dit verhaal te publiceren en werd Israël al snel beschuldigd. Het verhaal van de autoriteiten van Gaza, lees Hamas = terroristen, werd letterlijk overgenomen zonder enige vorm van verificatie! Ondanks dat er meer en meer bewijs kwam dat het een afzwaaier van het aan Hamas gelieerde Islamic Jihad was, stonden de pleinen in Nederland al vol met *** akbar en “from de river to the sea *** ” roepende pro-palestina supporters. In Tunesië werd zelfs een synagoge verwoest.

Toen de volgende dag de rookwolken optrokken en het onomstotelijk vaststond dat niet Israël maar Hamas/Islamic Jihad verantwoordelijk waren voor de 50 (niet >500!) doden was het kwaad al geschied. De hele Arabische wereld volgt het narratief van de terroristen en in het westen werd en wordt de schuld indirect alsnog bij Israël gelegd, onder het mom van “spiraal van geweld” en “Israël heeft dit aan zichzelf te wijten”. Het is de aloude antisemitische conclusie, die neer komt op: “het maakt niet uit wat er gebeurt maar Israël/Joden hebben sowieso de schuld”.

Misschien vraagt  u zich af “wat kan ik hier tegen doen”? We kunnen de publieke opinie nou eenmaal niet veranderen op Nationaal niveau. Maar u kunt dat wel doen in uw eigen omgeving!!

Stel vragen aan bekenden die anti-Israël zijn zoals:

  • Hoezo genocide? Er is ieder jaar een bevolkingsgroei in Gaza
  • Wat vind u ervan dat Hamas zijn eigen bevolking vermoord en martelt en als menselijk schild gebruikt?
  • Wist u dat achter de golf met terroristen en tweede golf met “onschuldige” burger Gazanen kwam om de aangevallen dorpen in Israël te plunderen

TIP: Ga niet in de verdediging of voer onnodige discussie. Stel vragen, vertel waar u voor bent en hou het daarbij. En meest belangrijkste is misschien wel: blijf in Zijn liefde!

Nieuwsbrief