Sta naast Israël!

Samen op voor Israël op de Dam

12 okt 2023 | Nieuws

Eergisteren waren we aanwezig bij de bijeenkomst op de Dam. Een van de sprekers was afkomstig uit Israël en begon haar toespraak met de woorden: “Ik ben een moeder, een Israëliër en een Jood. Maar bovenal behoor ik tot de grootste stam op aarde, namelijk de stam van het leven.” Vervolgens verklaarde ze: “Hamas behoort niet tot deze stam, maar is van de stam van duisternis en dood. We moeten deze Amalek vernietigen.” Het was een buitengewone en emotionele bijeenkomst met diverse sprekers, afgesloten met het Kaddish (het Joodse gebed voor de overledenen) en het Hatikva.

Helaas kregen we het advies om onze vlaggen voor onze eigen veiligheid op te bergen en niet openlijk te dragen. Na afloop waren er bloemen neergelegd in de vorm van een Davidsster. Helaas waren er, net nadat de politie was vertrokken, enkele personen die deze bloemen vertrapten terwijl ze ‘Allah Akbar’ en anti-Joodse leuzen riepen. Het is teleurstellend dat deze individuen niet zijn gearresteerd.

Nieuwsbrief