Sta naast Israël!

De huidige situatie in Israël

11 okt 2023 | Nieuws

Op dit moment vinden er nog steeds raketaanvallen plaats vanuit Gaza, waarbij treffers worden gemeld in Israël, met name in de grensdorpen en steden rondom Gaza. De Israëlische luchtmacht is actief bezig met het bombarderen van doelen in Gaza die gelieerd zijn aan Hamas.

Zoals de meesten waarschijnlijk al weten, zijn ongeveer 300.000 reservisten opgeroepen en bereiden zich voor op wat bijna zeker een oorlog zal worden in Gaza zelf. In het noorden zijn er nog steeds schermutselingen en beschietingen gaande tussen groepen die verbonden zijn met Hamas, Hezbollah en het Israëlische leger. De situatie blijft erg onzeker en gespannen, en er worden ook dorpen langs de grens met Libanon en Syrië ontruimd en geëvacueerd.

Internationaal is er meer steun dan ooit voor Israël. Helaas zien we ook dat sommigen deze moordpartijen van Hammas in Israël vieren of goedkeuren in verschillende grote steden in Europa, de Verenigde Staten, Canada en Australië.

Er komen steeds meer verhalen en beelden van gruwelijkheden naar buiten die te gruwelijk zijn om te beschrijven. De terroristen van Hamas worden dan vaak beesten of monsters genoemd. Een uitspraak op internet raakte ons: “Het waren geen monsters, het waren geen beesten, het waren mensen die dit hebben gedaan. Want monsters en beesten doen zoiets niet!”

In een internationale groep van Magen David Adom (ambulancedienst in Israël) , waar zorgen werden gedeeld over de huidige situatie, is een van de deelnemers een overlevende van de Holocaust. Hij zei: “Sinds de Holocaust zijn er niet meer op zo’n grote schaal Joden vermoord of afgeslacht.” Een medewerker van Magen David Adom voegde eraan toe: “Ja, maar dit keer is anders, nu slaan we terug, ‘never again’ is nu echt ‘never again’.” Met deze woorden staan wij als stichting volledig achter Israël en het hartland van onze hemelse Vader.

Nieuwsbrief