Sta naast Israël!

De zilveren trompet bij de Oostpoort

27 okt 2022 | Nati Rom, Nieuws

Ondanks dat er vrijheid van godsdienst uiting is in Israël werden en worden er toch een aantal dingen tegengehouden of zelfs verboden. Als hoofdreden wordt er aangevoerd dat het niet goed is om de Arabieren op te jutten met allerlei “gebaren”. Het blazen op de shofar of trompet in Jeruzalem bij de Genadepoort (de Oostpoort tegenover de Olijfberg) is zo’n gebaar. Nadat er veel mensen waren opgepakt (!) door de Israëlische politie werd Nati Rom gevraagd om in hun naam een rechtszaak aan te spannen.

Nati spande inderdaad een rechtszaak aan. Zijn uitgangspunt is dat iedereen in Israël het recht heeft om zijn of haar geloof te uiten. Na een maandenlange strijd trok Nati Rom aan het langste eind: de shofar en de zilveren trompet mag weer worden geblazen bij de Genadepoort. In onderstaand filmpje ziet u dat er op een zilveren trompet wordt geblazen. Deze trompet is een zilveren trompet die gemaakt is op de manier zoals gebruikelijk was in de tempelperiode.

Nieuwsbrief